PAS

Over mij

“Welkom op mijn blog! Ik wil al lange tijd een lange fietstocht maken door ten minste één continent. Vertrek op je fiets en heb niets anders nodig dan je fiets, benen en je uitrusting. De wijde wereld in, je neus volgen en unieke mensen ontmoeten.

Dus op 20 mei 2023 ga ik met de fiets een stukje richting Nepal. De route gaat eerst via de Donau naar Istanbul. Daarna is het nog onduidelijk welke richting ik op ga. Gezien de situatie in Iran en de gesloten grenzen van Azerbeidzjan en Turkmenistan zijn er gelukkig nog genoeg andere opties.

Om mezelf extra te motiveren voor deze reis heb ik nagedacht over wat ik wil doen. En daarbij zijn non-profitorganisaties altijd een uitstekende optie. En dingen die dicht bij me staan lijken dan een voor de hand liggende keuze.

cement

In 2022 ben ik naar Nepal gegaan en heb ik geholpen met de bouw van een medische faciliteit in Dudhauli, Nepal. Dit gaf me de mogelijkheid om metselaars uit de regio Bardia, Nepal te ontmoeten. Allemaal vriendelijke, hardwerkende mensen die in zeer verschillende omstandigheden leven. In die context zocht ik naar een non-profitzaak waar hulp het meest welkom is om naartoe te fietsen. En zo kwam ik bij Bright Futures of Bardia.

Naast het feit dat het een geweldige zaak is, is het ook een prachtige plek om naartoe te fietsen. Een prachtig park met de Himalaya-horizon op een paar honderd kilometer afstand. Dat is het eerste doel. Daarna is er een zeer grote kans dat mijn reis verder oostwaarts zal gaan.

Ik ben momenteel 29 jaar oud en woon in Lutjebroek, Nederland. Als Nederlander is fietsen natuurlijk vanzelfsprekend. Ik heb leren fietsen toen ik 4 jaar oud was en het is altijd mijn belangrijkste vorm van vervoer geweest, vooral in het weekend.

Vanaf jonge leeftijd fietste ik altijd al naar school en werk, en dat doe ik tot op de dag van vandaag. Toen ik een kantoorbaan had van 9 tot 5 fietste ik elke dag 20 km naar mijn werk als lichamelijke training en een goede manier om mijn gedachten en geest na een dag werken te legen.”